середу, 13 травня 2020 р.

ОНЛАЙН ПЕДРАДА "НАСТУПНІСТЬ ЗДО І НУШ"

Відповідно до річного плану була проведена педагогічна рада "Наступність ЗДО і НУШ" у новому форматі - онлайн-конференції.
В рамках підготовки до педагогічної ради вихователями-методистами були підготовлені та розміщені на блозі методичного кабінету:

  • онлайн-виставка методичної літератури щодо наступності;
  • нормативно-правове забезпечення з даного питання;
  • корисні посібники для використання у роботі;
  • консультації "Дитячий садок і НУШ: прокладаємо місток", "Ключові компетентності НУШ", "Навіщо першокласнику портфоліо" тощо.

Для самодіагностики педагогів з питань наступності заклдау дошкільної освіти та нової української школи був створений тест у Google Forms: «Забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти» на визначення власних знань та запропонований педагогам для самодіаностики, результати якого свідчать, що педагоги закладу на 88 % обізнані у сфері наступності.

Для співпраці з родинами та  успішної підготовки майбутніх школярів до навчання за сайті закладу опубліковані поради та рекомендації на допомогу.
Відповідно колективні перегляди теж відбувалися у новому форматі: вихователі підготували та опублікували на сайті закладу фрагменти відео занять щодо успішної підготовки до школи.

Доповідачі онлайн педради підготували пізнавальний інформаційний матеріал та створили презентації, що демонстувалися під час онлайн конференції:
«Наступність між дошкільною та початковою ланками освіти в контексті завдань НУШ» (завідувач Білик К.Д.)
«Наступність БКДО та Державним стандатром початкової освіти НУШ" (вихователь-методист Нейер Л.А.)
«Розвиток емоційного інтелекту як успішна складова навчання дошкільника в НУШ» (практичний психолог Скакун Г.А.)
«Дистанційна освіта вимога часу» (вихователь-методист Чорна Т.В.)

До онлайн обговорення були залучені всі педагоги закладу.















Немає коментарів:

Дописати коментар